perjantai 9. syyskuuta 2016

Keittiöremppaa pikkubudjetilla, osa 3: Tapettia

Keittiöremppa-sarja jatkuu! Aikaisemmat jutut löytyvät tämän linkin takaa.

Kun keittiökaapit oli maalattu, oli pienen huilin paikka. Kokeilin pöytää toisinpäin, mikä ei pidemmän päälle toiminut. Ostin uudet verhotkin, mutta en pidemmän päälle tykännyt niistäkään. Onneksi rahallinen menetys ei ollut suuri, kun maksoivat Uffilla 7,5 euroa, ja lopulta ompelinkin verhot kaapista valmiiksi löytyneestä kankaasta. (Kuvaa myöhemmin.) Ihastuin Ikean Ranarp-valaisimeen, mutta melkein 30 euron hinta kirpaisi... Onnekseni löysinkin saman Torista kympillä! Suosittelen aina katsomaan Torin tarjonnan kun on joku tietty tuote mielessä. Yleensä sieltä löytyy lähes kaikkea mitä esimerkiksi Ikeastakin, ja olisi typerää kuluttaa uusia tuotteita, jos joltain löytyy jo tarpeettomana sama.


Sitten oli aika käydä katon kimppuun. Kaikki kunnia tästä miehelleni. Ei ole todellakaan mitään kevyttä hommaa. Kokemuksen rintaäänellä.Kun katto oli valkoinen, oli aika alkaa valitsemaan tapettia. Hain kasapäin tapettinäytteitä, ja tässä oli lopulta 5 suosikkivaihtoehtoa (vaaleasta alla tarkempi kuva koska yhteiskuvasta ei näe juuri mitään.) Kysyin Facebookissa mielipiteitä tapeteista, mutta sattumalta päädyinkin juuri siihen, joka ei saanut ääniä lainkaan. Olo oli kuin Teuvo Lomanilla, joka tekee aina juuri niin kuin asiakas ei haluaisi (esim. valitsee inhokkivärin sisustukseen), mutta lopputulokset ovat aina huikeita! No, tässä tapauksessa ei kyllä ollut kyse asiakkaasta. Mutta tapetti oli nappivalinta. Vaikka itse sanonkin.Alla oikealla sitten se tapetti johon lopulta päädyttiin. Kyseessä on Eco-merkkinen tapetti, jota löytyy esim. Rauta-otrasta.


Kellertävässä tapetissamme oli erilaisia muotoja edellisen asukkaan koristeista, joita olimme yrittäneet peitellä tauluilla. Mutta nyt ne sai lähteä!
Ensimmäinen kerros tapettia lähti melko vaivattomasti, mutta alla olevassa tapetissa oli nyppimistä, ja sen alta löytyi inhottavaa materiaalia oleva levy, joka oli hieman epätasainen. Vanhoihin tapeteihin oli hauskaa piirrellä. Niin lapsilla...


Kuin aikuisillakin...


Seinän epätasaisuuden vuoksi päädyimme laittamaan pohjalle tasoitustapetin. Tämän avulla myös tapetin vaihto pitäisi olla helpompaa, mikäli sellaiseen hulluuteen joskus vielä ryhdytään. Sanotaanko näin, että muutama ärräpää pääsi tässä hommassa ja tasoitetapetista lähti inhottavaa kutisevaa putua. Mutta kyllä se lopulta palkitsi, sillä varsinainen tapetti oli helppo laittaa tasoitetapetin päälle, ja jälki oli todennäköisesti paljon siistimpi kuin olisi ollut ilman tasoitetapettia.Siitä lähti ensimmäinen vuota seinään. Tapetointia ollaan harjoiteltu jo koulussa ja netistäkin kolusin lisää vinkkejä, ja universaali ohje joka puolella on: tee luotisuora aloitusviiva ensimmäistä vuotaa varten. No, minäpä sitten tein. Olihan se varmaan suora, mutta entä sitten kun viereinen seinä on vino. No niimpä, kyllähän se tapetti sitten vinoon meni. Olisi pitänyt ohjeita uhmaten laittaa nurkkaa myöten suoraksi. Pöh. Lopputulos on kuitenkin sellainen, että sen kanssa voi elää. Ihan mukavastikin.

Seuraavanlainen kommelluskin rempan tohinassa sattui. Jääkaappi piti siirtää pois paikaltaan, että sai reunat kunnolla valkoiseksi maalattua. Kun jääkaappi oli siirretty, poks - se lakkasi toimimasta. Siinä sitten vaan Verkkokaupasta hakemaan uutta jääkaappia. Kun ruuat oli siirretty uuteen jääkaappiin ja vanha jääkaappi täysin sulanut ja puhdistettu, vanhan jääkaapin johto laitettiin vielä uudestaan seinään ja - pim, se toimikin taas. Kuulemma meidän jääkaappi laitto lapun luukulle syystäkin, koska jääkaappien kylmäaineiden pitää tasaantua jos niitä kuljetetaan. Se ajatteli että sitä kuljetettiin nyt johonkin ja pitää pitää muutaman tunnin tauko. No mutta, sitten meillä olikin sitten kaksi toimivaa jääkaappia. Uusi jääkaappi palautettiin Verkkokauppaan, koko summaa ei enää siitä saanut takaisin, vaan 80%. Juu, pääsi siinäKIN ärräpäitä, missähän vaiheessa remonttia ei olisi päässyt?


No ehkäpä tässä vaiheessa? Vanhat nappivetimet spray-maalattiin mustaksi. Tykkään tosi paljon lopputuloksesta!


Sitten vähän aihetta sivuten.

Olen haaveksinut tooosi pitkään omasta yrttitarhasta keittiössä, josta olisi helppoa poimia yrttejä ruuanlaittoon. Tätä varten olen tehnyt erilaisia kokeiluja jo useamman vuoden ajan, välillä huonommalla ja välillä paremmalla menestyksellä. Keittiöuudistuksen myötä perustin keittiöön yrttitarhan... taas. Yritin ensin kasvattaa yrtit siemenistä. Yritin toisenkin kerran. Jostain syystä joka kerta parin viikon jälkeen, juuri kun kasvit on pääsemässä vauhtiin kasvussaan, ne kuolla kupsahti. Siitäkin huolimatta, että katsoin netistä kaikki mahdolliset yrtinkasvatusvinkit. Seuraavana kokeilin istuttaa kaupan ruukkuyrtit. Nekin on jo alkaneet osoittaa kupsahtamisen merkkejä, mutta katsotaan vielä, onnistuuko tämä kokeilu nro. 4839, vai ei. Seuraavaksi pitää ehkä kokeilla jollain voimakkaalla valolla? Tai virittää joku ikkunalauta? En halua luovuttaa! 

Olisiko kellään mitään hyviä vinkkejä - miten saada ruukkuyrtit menestymään?


Ensikerralla laitan kuvat koko keittiön muodonmuutoksen tuloksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti