torstai 21. toukokuuta 2015

Messusomistus

Teimme kaikki meidän luokalla oman suunnitelmaehdotuksen Nokian messuille, jotka esittelimme asiakkaalle. Itse en valitettavasti tuolloin päässyt planssia esittelemään, mutta tällainen se oli. Somistuksen teemana on "luonto sisätilaan." Tässä tavoitellaan vehreää, mökkimäistä tunnelmaa, ja pääväreinä ovat luonnon raikkaat keltainen ja vihreä.

Pääosassa suunnitelmassani on ruuantarjoilupisteen ympärille rakennettava "puutalokehikko." Rakennusalan opiskelijoilta, jotka ovat myös yhteistyössä tässä projektissa, saatiin kuitenkin sellaista viestiä, että puutalokehikossa olisi jonkinlainen tukemisongelma. Enemmän kuin se, vastaan monessa suunnitelmassa, niin minun kuin luokkatovereidenikin, tuli budjetti.

Meidän kaikkien suunnitelmissa oli erilaisia keväisiä värejä, ja samoja elementtejä löytyi sieltä täältä. Asiakas ei lopulta valinnutkaan yhtä tiettyä suunnitelmaa, vaan  tykästyi kaikkeen keväiseen ja erityisesti paperikukkasiin, ja antoi melko vapaat kädet. Yhdessä luokan kanssa lähdimme sitten muovaamaan yhteistä visiota budjetin sallimissa rajoissa.Nokian jäähallilla, jossa messut järjestetään, oli paljon erilaisia värikkäitä julisteita, palkintokaappeja ynnä muuta tunnelmaa sekoittavaa. Halusimme peittää ne jollai tapaa, jotta tilasta tulee rauhallisempi ja itse somistus erottuu edukseen. Harkitsimme ensin jonkinlaista kangaspeittoamista, mutta päädyimme sitten näihin korkeisiin valkoisiin pahviseinämiin. Niihin tehtiin puusta myös jalustat joilla ne pysyvät pystyssä, lisäkiinnitysten kanssa. Pahviseiniä halusimme jotenkin somistaa, ja kokeilimmekin erilaisia tapoja. Kaksi vaihtoehtoa aluksi olivat tässä oksakoristeet aidoilla lehdillä tai askarrellen. Somistukseen oli kuitenkin tulossa muutenkin oksa ja puuteemaa, joten luovuimme näistä. Päädyimme lopulta viirikoristeluun, kuvia siitä hieman alempana.


Luokkakaverini Laura sai idean käyttää messusomistuksessa viimejouluiseen Ideaparkin piparikylään valmistettuja puita. Tykkäsin itsekin tuosta ideasta ja lisäsin sen suunnitelmaani, kun vaihdoimme ideoita luokan kesken. Puista tehtiin tällä kertaa tietenkin kesäiset, ja askartelimme ne täyteen paperikukkia. Ensin ajattelimme koristella ne pom pomeilla, mutta se ei mahtunut budjettiin. Valmistimme siis kasapäin kukkia kreppipaperista ja rautalangasta. Lehdet leikattiin kuitukankaasta. Sen lisäksi puihin sommiteltiin muovista murattiköynnöstä.Eilen olimme rakentamassa somistusta. Rakennuspäivä sujui erittäin joutuisasti ilman sen kummempia ongelmia. Somistukseen oli varattu 2-3 päivää, mutta teimme sen hyvällä tahdilla yhdessä päivässä.


Lopputulos näytti tältä:
Olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielestäni se raikastaa ja selkeyttää tilaa huomattavasti ja antaa ihmisille myös vähän ihmeteltävää. Jos haluaa verrata tilaan ilman somistusta niin kuvat löytyvät täältä. Erityisesti budjettiin nähden somistus on erittäin hyvä. Lähes kaikki käyttämämme materiaalit olivat valmiiksi koululta, jouduimme ostamaan ainoastaan kreppipaperit ja kertakäyttöiset pöytäliinat.

Messut Nokialla järjestetään tänä viikonloppuna Nokian jäähallilla. Ilmainen sisäänpääsy. Lisätiedot nettisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti