perjantai 29. toukokuuta 2015

Coming up: Hotellihuoneiden suunnitteluprojekti

Kuulimme eilen mielenkiintoisesta tulevasta kouluprojektistamme. Suunnittelemme syksyllä neljä hotellihuonetta. Tampereen ammattiopiston Santalahden toimipiste on isossa remontissa, ja sinne rakennetaan D-siipeen iso hyvinvointisiipi, johon tulee parturi-kampaamo, kosmetologi, sote-alan palveluita ja siiven päätyyn muutama hotellihuone, joihin meidän luokka siis tekee sisustussuunnitelmat. Olemme todennäköisesti mukana myös toteutuksesta.

Viisi hotellihuonetta on kaavailtu lähinnä kansainvälisten vaihtojen kautta tulevien vieraiden käyttöön. Arkkitehtitoimisto Helamaa / Heiskanen on suunnitellut tilat niin, että toiselle puolelle tulisi kolme pienempää huonetta joilla on yhteiskeittiö ja vessa, ja neljäs huone on isompi, ja sillä on oma keittiö ja vessa. Siipi on tällä hetkellä huputettuna, siellä on purkuvaihe, ja toivon mukaan se on syksyllä siinä tilassa, että pääsemme paikan päälle käymään ennen kuin aloitamme suunnittelun. Rakennuttajana on SKANSKA. Suunnittelimme opintokäyntejä myös erilaisiin hotelleihin suunnittelun pohjaksi. Myös Tikkurilaan olemme jo jonkin aikaa kaavailleet opintokäyntiä, mikä olisi tietty hyvä tämän projektin kannalta jos pääsisimme tutustumaan erilaisiin pintakäsittelyihin.

Arkkitehti Helamaa / Heiskasen piirros, värjäsin itse huoneet.

Huonekoot vaihtelevat huoneissa 10,5 - 25 neliön välillä. Huonekorkeus on todennäköisesti yli kolme metriä. Santalahden toimipiste on Suomen vanhin ammattikouluksi rakennettu ammattikoulu, ja se on rakennettu 30-luvun puolivälissä. Talossa on tallella joitain vanhoja valokuvia, joita voidaan mahdollisesti käyttää sisustukse

Erityisen mielenkiintoisen projektista tekee se, että suunnittelemme kaiken lattiasta kattoon. Hotelleihin tulee kaikki uudet huonekalut. Yhteistyössä on ainakin Martela, ja hankintoja tietenkin pyritään keskittämään mahdollisuuksien mukaan muutamiin paikkoihin. Pääsemme vaikuttamaan niin laattoihin ja lattiamateriaaleihin kuin keittiökalusteisiin. Valitsemme myös lakanat, astiastot ja tietenkin kalusteet. Projekti on siis todella kokonaisvaltainen. Toivon, että opin projektin myötä lisää julkitilojen suunnittelusta. Suunnittelussa täytyy ottaa huomioon julkitilavaatimukset, kuten paloturvalliset kankaat. Esteetöntä pääsyä tilaan ei ole, muuten kuin toiselta puolelta taloa kiertämällä, mutta sen ei koeta olevan tarpeellista näin pienessä toiminnassa, sillä esteetöntä kulkua vaativat vieraat voidaan majoittaa muuallekin.


Vanha kuva, lainattu sivulta pyynikintet.blogit.tampere.fi


Hyvinvointisiiven on määrä olla valmis -16 syksyllä, ja hotellihuoneet valmistuvat mahdollisesti jo hieman ennen sitä. Teemme suunnitelmat ensisyksynä, ja toteutus tapahtuu kevään aikana. Ompas mukavaa kun on jo mitä syksystä odottaa! Ensimmäinen opiskeluvuosi on mennyt hujauksessa. Kesälläkin minulla on meneillään opiskeluprojekteja, koska haluaisin valmistua kahdessa vuodessa, ja normaalisit koulu kestää 3 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti