torstai 2. huhtikuuta 2015

Minusta tulee minimalisti

Kirjoitin viisi päivää sitten haaveestani, minimalismista. En oikeastaan aikaisemmin antanut edes haaveelleni nimeä, puhuin vain tyypilliseen tapaan siitä kuinka tavaroita pitäisi vähän karsia ja järjestää paremmin. Sitähän me kaikki sanotaan, eikö? Jossain kohtaa kuitenkin homma kumuloitui siihen pisteeseen, että tavara ahdistaa niin paljon, että minun tekisi mieli vain myydä kaikki pois, kärjistetysti. Juttelin ystävieni kanssa asiasta ja no, satuin puhumaan minimalismista, jotta heidän olisi helpompi ymmärtää päämäärääni. Ajatukseni selkeytyivät. Kirjoitin blogiin minimalismista. Siitä kuinka olen taistellut tavaranpaljoutta vastaan jo pitkään siinä onnistumatta. Ajatukset selkeytyivät lisää.
Osallistuin Joona Luostarisen 30 päivän ilmaiselle verkkokurssille minimalismista. Murjaisin viimepostauksessa vitsin, että toivottavasti palaan kuukauden päästä kertomaan valaistuneena teille kahdelle lukijallenikin minimalismista. Tuo oli täysi heitto. En olisi kuitenkaan ikipäivänä kuvitellut, että palaan viiden (5) päivän päästä, kertomaan, että minimalismi on tainnut mullistaa elämäni. Ei, en ole ehtinyt vielä raivaamaan kaikkea turhaa elämästäni pois. Se on prosessi, joka on työn alla. Tuohon aikaan nähden olen kuitenkin tehnyt jo merkittäviä muutoksia. Olen ymmärtänyt monet asiat aivan uudessa valossa, vaikka tavoitteeni onkin pitkään ollut karsia tavaroita, ja olen ollut suhteellisen kova karsimaan. Jatkuva karsiminen ei siitä huolimatta ikinä ole tullut päätökseen. Mutta nyt minulla on tavoite.

Tavoitteeni on, että kodissamme on vain ne tavarat, joita aidosti tarvitsemme, tai rakastamme.Olen lukenut verkkokurssin jokaisen päivän sähköpostin ajatuksella, tehnyt pyydetyt tehtävät yhdessä mieheni kanssa, olemme istuneet alas ja keskustelleet. Olen myös selvittänyt paljon lisää minimalismista. Olen katsonut Youtubesta inspiroivia videoita, sekä kuunnellut niitä työmatkoilla bussissa. Se on muuten yksi parhaista ideoistani ikinä! Miten mahtavaa tehdä syvällistä aivotyötä samalla kun istuu bussissa, kävelee, käy kaupassa.. Ihan mahtavaa.. Kumpa inspiroivat puheet ei vain ikinä loppuisi kesken!

Mietitkö, "voisiko tämä olla minuakin varten, mistä aloittaisin?" Tai oletko vain utelias? Suosittelen ehdottomasti katsomaan tämän videon. Tai kuuntelemaan. Ensisijaisesti suosittelen kuuntelemista. Jos sinulla on mahdollisuus, mene sänkyyn tai sohvalle lepäämään, laita kuulokkeet korville ja kuuntele tämä. Tai kuuntele se jonain muuna hiljaisena hetkenä, esimerkiksi työmatkalla. Jos uskonnolliset jutut ei sinua kiinnosta, anna niiden mennä ohi korvien, sillä vain pieni osa puheesta on sitä ja suurin osa täyttä asiaa.


Ajatusrikasta pääsiäistä!

4 kommenttia:

 1. Vau, kuulostaapa mielenkiintoiselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. :) Kirjoittaminen on osottautunut olemaan niin hyvä tapa käsitellä asioita, joten aion jatkossakin puhua blogissa aiheesta, kenties raottaa verhoja oman projektini etenemiseenkin.. :) Kulkevathan kaunis sisustus ja minimalismi myös hyvin käsi kädessä, sillä hyvä sisustus on myös aikaa kestävä. :)

   Poista
 2. Olis kiva saada kuvia että mitä se konkreettisesti sun kodissas tarkoittaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mulla on jäänyt ihan huomaamatta tämä kommentti, yleensä vastaan kyllä kaikkiin. :) Voin koittaa ottaa kuvia. Mielessä onkin ollut jotain sen tapaista postausta, täytyy laitella toteutukseen!

   Poista