torstai 12. helmikuuta 2015

Näyttötyö: Ikkunasomistus

Tampereella Laukontorin kupeessa sijaitsee pieni, mutta valikoimaltaan valtava sisustustarvikeliike Ikkunaplus. Ikkunaplussan valikoimaan kuuluvat mm. laadukkaat sisustustekstiilit, tapetit, mittatilausmatot ja paljon muuta. Olin Ikkunaplussalla harjoittelussa viime kevät-kesällä, ennen kuin aloitin tila-artesaanin opinnot. Kävin tänään Ikkunaplussalla suorittamassa näyttötyön, jonka myötä harjoittelu saadaan hyväksiluettua opintokokonaisuudeksi. Näyttötyönä tein uuden ikkunasomistuksen. Tässä kuvat lähtötilanteesta, eli aikaisemmasta ikkunasta.

Ennen:
Uusi ikkunasomistus tuli koota Casadecon uutuuskankaan, Empire State Froissen ympärille. Kangas on ihanasti laskeutuva, säkenöivä ja yksinkertaisen kaunis. Muita toiveita uuteen ikkunaan oli hillitympi väripaletti ja se, että liikkeeseen sisään pääsisi valoa hieman paremmin. Uusien tuotteiden käyttö oli suotavaa, mutta melko vapaat kädet ikkunan toteutukseen kuitenkin lopulta sain.

Casadeco Empire State Froisse

Aloitin työn tietenkin purkamalla vanhan ikkunan tavarat ja sivuseinälle ripustetun tapetin. Kokeilin ensin toista tapettia sivuun, mutta se ei lopulta istunutkaan tyyliin täydellisesti. Tässä kuva haasteesta nro 1, kun tapetti rullautui koko ajan ylös. Sain sen kylläkin hoidettua teipin avulla. Lopulta kuitenkin vaihdoinkin toiseen tapettiin, jonka kanssa ongelma olikin se, että se oli aivan liian lyhyt. Se kuitenkin sopi visiooni täydellisesti, joten onneksi keksin sijoittaa sängynpäädyn alustan päälle, sen sijaan että olisin sijoittanut sen alustan taakse, jolloin sivutapetin pituus riitti mainiosti.


Yksi ehkä haasteellisimmista jutuista näissä projekteissa on aina ollut se, että saa rullattua kankaat nätisti pakalle. Kyseessä on kuitenkin arvokkaita kankaita, joissa useimmiten on luonnonmateriaaleja, joten ne saattavat rypistyä helposti. Onneksi sain kuitenkin apua kankaiden rullaamisessa, joten nyt se sujui hyvin jouhevasti.


Haaste nro. 3 oli se kun yritin ripustaa Pispala-kangasta liikkeen sisälle päin näkyväksi enkä meinannut saada aseteltua sitä haluamallani tavalla. Onneksi kuitenkin kekkasin ripustaa verhon ikäänkuin "vekki"tyylillä. Käytin samaa tyyliä lopulta myös ikkunaan päin tulevaan kankaaseen, joskin siinä se näyttää hyvin erilaiselta kun erilaiset kankaat on kyseessä.Pikkuhaasteista huolimatta ikkunan rakentaminen sujui kuitenkin hyvin vanhasta tottumuksesta tai tottapuhuen jopa paremmin kuin ennen, sillä uskalsin tehdä vähän uudenlaisiakin juttuja ikkunaan. Casadecon kankaasta minulle tuli heti mieleen jokin yleellinen makuuhuone, joten päätin sillä teemalla tehdä koko ikkunan, ja onnistuin mielestäni siinä hyin. Joten hyvillä mielin voin esitellä loputuloksen tässä!

Jälkeen:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti