tiistai 7. lokakuuta 2014

Tyynyn tarina

Saimme koulutehtävän suunnitella ja toteuttaa tyynyn, jolla on tarina.

Tämä tarina alkaa unelmasta. Unelmasta sisusustusalalla. Olin tämän vuoden alussa siirtymässä pitkältä äitiyslomalta töiden/opiskelujen pariin, ja ajatukseni tulevaisuudesta heittivät nopeasti pisteestä A pisteeseen Ö, ja takaisin. En ollut vielä varma mitä halusin, mutta yksi mielenkiinto oli taustalla ollut koko ajan. Sisustus. 

Olin hakenut aktiivisesti oppisopimuspaikkoja jo puolisen vuotta eri aloilta, myös sisustusalalta. Haku ei kuitenkaan tuottanut tulosta joten keväällä päätin ottaa härkää sarvista. Lähdin kiertämään Tampereen kivijalkakauppoja cv:t kourassa, etsimään töitä mielenkiintoisista liikkeistä. Ensisijaisesti hain oppisopimuspaikkaa, sillä tarvitsen sekä työn että ammatin.

Uhrasin liikkeiden kiertelylle muutaman aamupäivän (iltaisen sähköpostityönhaun lisäksi), ja nautin suunnattomasti tuosta ajasta. Minulla oli tunne, ettei mikään voi pysäyttää minua saavuttamasta haaveitani, jos yritän niin kauan kunnes onnistun.

Oppisopimuspaikkaa en löytänyt, mutta työnhaku poiki työharjoittelun Ikkunaplussalla, sekä sattumalta mallikeikkoja MUKA VA:lla. Minulle nämä ovat iso juttu. Jokainen askel lähemmäs unelmaa on tärkeä, ja nautin matkasta. Ikkunaplus työpaikkana oli todella ihana! Opin paljon uutta ja sain varmistuksen sille, että olen todella löytänyt vihdoin oman juttuni.

Sain Ikkunaplussasta mallistosta poistuneiden kankaiden mallipaloja, joista kokosin tilkkutyynyn. Minulle tyyny merkitsee sitä, että toteutuakseen omat unelmat pitää koota pienistä paloista, ja muistuttaa ihanista työpäivistä Ikkunaplussalla. Nyt opiskelen tila-artesaaniksi Tredulla, ja jokainen koulupäivä on askel lähempänä tavoitteitani. 

Välillä saatan kuulostaa hieman hourupäältä, koska uskon todella että kaikki on mahdollista. Ja olen valmis tekemään työtä sen eteen. Perheellisenä joudun uhraamaan taloudellisesti todella paljon, että pystyn opiskelemaan. Suomen järjestelmä ei ole perheelliselle opiskelijamyönteinen, mutta se onkin jo kokonaan toinen aihe. Edelleen toivon, että saisin jossain vaiheessa oppisopimuspaikan alaltani, ja voisin jatkaa opiskeluita sen kautta, mutta siihen asti koitan pärjätä näin. Opiskeluista kyllä nautin suuresti ja olen valmis maksamaankin, mutta se ei ole aina helppoa. Silloin on hyvä painaa pää tarinatyynyyn ja muistella sitä asenetta jolla olen tähän pisteeseen päässyt, ja miettiä, mihin se vielä minut vie.


Syksy-talvivärit

Kevät-kesävärit

2 kommenttia:

  1. Tulin kurkkaamaan tämän sinun blogin ja on kyllä tosi kaunis! Täältähän löytyy sitä ihan oikeaa asiaanki!;) Muaki kiinnostaa tosi paljon sisustaminen ja oon joskus miettinyt itekki sitä alaa :) ..mutta ehkäpä kosmetologin ammatti on kuitenki se mun juttu :D Saahan siinäki toteuttaa luovuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kosmetologin ammatti kuulostaa kyllä kans mielenkiintoiselta, harmi kun kaikkea ei ehdi saman elämän aikana! :D

      Poista