maanantai 13. lokakuuta 2014

Kuka on sinun esikuva?

Elämässä tulee yllättävän usein vastaan tilanne, kun sinulta kysytään, kuka on esikuvasi. Samalla tavalla kuin minua lapsena harmitti, etten osannut keksiä pehmoleluilleni nimiä, on minua harmittanut se, etten ole osannut vastata tuohon kysymykseen. Näen muiden vastailevan: Beyonce, Rihanna, Marilyn Monroe.. Voisiko tuo olla minunkin esikuva? Ei. Ei ole kolahtanut sillä tavalla, että voisin esikuvaksi sanoa. 

Viikonloppuna katsoin Yle Areenasta Tekijänä-ohjelman, Minna Parikka -jakson ja koin ahaa-elämyksen. Tuossa on minun esikuva. Jakso kannattaa katsoa, koska sitä on vaikea edes sanoiksi pukea, mutta Minnan elämän asenne inspiroi minua todella paljon ja voin helposti samaistua häneen.

Minna Parikka
Kuva: Helsingin Sanomat

Ja kyllähän ne Minnan saavutuksetkin on aika ihailtavia. Olen aika vähän aikaa vasta seurannut Minnan uraa, ja pakko myöntää, että näin hänen kuvansa ensimmäistä kertaa vasta tässä syksyllä Finnish Design Showroomin Facebook-sivulla, kun hänet valittiin vuoden nuoreksi muotoilijaksi. Kiinnitin vain huomiota upeaan ja omintakeiseen tyyliin kuvassa ja ihmettelin että kukas tuossa on.

Vieläkin enemmän nolottaa myöntää, että olin jostain syystä kuvitellut Minna Parikan vanhemmaksi rouvashenkilöksi. Ai miksi? Vaikea jälkikäteen sanoa, mutta en kai voinut uskoa että kukaan voisi nuorena saavuttaa tuollaista asemaa. Nyt kun näen ja uskon, voin uskoa paljon muuhunkin, kuten ennenkaikkea itseeni. Eikös hienoa? Esikuvilla on siis jokin merkitys.

Kuva: www.agencyleroy.com

Vaikka ennen harmittelin, etten osannut vastata otsikossa olevaan kysymykseen, niin nyt kun minulla on vastaukseni, ymmärrän ja hyväksyn myös sen, ettei sitä aina ole. Se tulee kun on sen aika. Niinkuin vastaus moneen muuhunkin kysymykseen, kuten esimerkiksi: mikä minusta tulee isona? Olen harmitellut myös sitä etten aina ole tiennyt tuota ja kadehtinut niitä joiden päämäärä on selvä pienestä asti, mutta kun se vastaus tulee, on helppo nähdä merkitys kaikella muullakin prosesissa. Eikä se tarkoita etteikö mieli voisi joskus muuttua. Se, että sanon että Minna Parikka on esikuvani ei tarkoita että niin olisi hamaan loppuun saakka. (Vaikken kovin helposti kenestäkään voisi niin sanoa.) Olen esimerkiksi ihaillut monia jenkkiläisiä näyttelijöitä ja myöhemmin he ovat menettäneet kunnioitukseni alettuaan sekoilemaan. Harmi juttu.

Teen varmaankin kärpäsestä härkästä, mutta minulle "esikuvan löytyminen" on hieno juttu. Koska olen aina niin kovin halunnut vastata tuohon kysymykseen. Varmaan joku voi kokea saman tunteen siinä ettei esimerkiksi osaa nimetä lempiväriä tai -ruokaansa. Se alkaa sieltä koulusta kun täytellään ystäväkirjoja, tottakai sitä halutaan kirjoittaa jotain jokaiseen kohtaan! :D

Loppuun kiinnostaisi vielä kovasti tietää, kuka on sinun esikuvasi ja ennen kaikkea miksi? Jos et osaa heti vastata niin ymmärrän senkin enemmän kuin hyvin!

PS. On muuten muitakin ihmisiä joita ihailen kovasti, muutamia mainitakseni kiinteistövälittäjä ja tv-persoona Kaisa Liski, fitness-urheilija ja bloggaaja Linda Danakas, kuosisuunnittelija Matleena Issakainen sekä personal trainer ja tv-persoona Jutta Gustafsberg. Ei sillä ammatilla niin väliä, se on se positiivinen asenne ja intohimo omaan juttuunsa, mikä inspiroi. Kun ihminen löytää oman juttunsa, sitä ei paljoo voi olla ihailematta!

4 kommenttia:

 1. Jenna Marbles on ihana =) Hauska ja rempseä sekä todella kaunis, just sellainen minlälainen haluaisin olla. Mulla on myös haaveena joskus hankkia Minna Parikan korkkarit, vaikka käytänkin korkokenkiä todella harvoin niin vaikka sitten koristeeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi ihana, rempseä ja niin aito! :) Ja sillä on ihana koira, oikean rotuinen. ;)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus :) Pitää itsekin miettiä tätä ja ehkä tehdä samankaltainen postaus! Mulla on blogissa arvonta, ajattelin vinkata sullekin! http://bytiahenriikka.blogspot.fi/2014/10/syksyn-arvontaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on kyllä ihan mielenkiintoista pohtia, koska kyllähän se jotain kertoo itsestä ja arvoistakin, minkälaisia ihmisiä pitää esikuvinaan. :) Ja niiden uraa on aina mukava seurailla, se motivoi itseäkin kun näkee toisen saavuttavan paljon. :)

   Poista