torstai 2. lokakuuta 2014

Kuinka tehdä graafinen seinämaalaus?

Saimme tänään vihdoin valmiiksi aulaprojektin! Muun aulan saimmekin valmiiksi jo kotiväeniltaa varten, mutta seinämaalauksessa olikin isompi homma, eikä pieniltä mutkilta matkassa vältytty. Lopputulos on kuitenkin palkitseva. Laitan pian ennen ja jälkeen - kuvat aulasta, mutta  tässä olisi ensin ohjeet seinämaalauksen tekoon, jota voinee soveltaa myös erilaisiin graafisiin kuvioihin.


1. Suunnittele kuvio


Me lähdimme suunnitelmassa liikkeelle Tredu-kuviosta, joka lähtisi kulmasta liikkeelle ja hajoaisi pikkuhiljaa kohti isoa seinää. Alla kuva tredu-kuviosta.


2. Leikkaa sopivat mallipalat


Pahvipalojen suunnittelu on tärkeä ja haastava vaihe, sillä pienikin väärä kulma saattaa aiheuttaa sen ettei kuvio toistu niinkuin pitäisi tai kuviota ei voi rakentaa ollenkaan. Tässä vaiheessa on jo otettava huomioon teipin paksuus. Varmista, että valitsemasi levyistä teippiä on riittävä määrä. Nimim. Kokemusta on teipin loppumisesta! Jouduimme tekemään puolet seinäkuviosta mattoveitsellä leikatulla teipillä kun saman paksuista teippiä ei enää kolmen rullan jälkeen löytynyt. En suosittele kellekään. :D Helpompaa valita standardi-kokoinen teippirulla.


3. Päätä kuvion aloituskohta tarkkaan

Kuvion kannattaa alkaa sellaisesta kohdasta ettei puolikkaita kuvion osia tarvita sijoittaa alas eikä sivuille.


4. Tee kuvio teipeillä pahvipalan avulla


Voit asettaa pahvin aina uuteen kohtaan ja ympyröidä sen teipeillä. Tämä vaihe ei ole varsinaisesti helppo mutta tekemällä oppii.. Tärkeintä on katsoa että pitkät suorat viivat pysyy linjassa, ettei kokonaisuus ala hajoilemaan. Onneksi saimme ryhmäämme taitavan Hennan josta kuoriutui varsinainen ekspertti teippauksessa! Suurkiitos siis Hennalle!4. Töpötä seinäkuvio maalilla


Ideaalitilanteessa koko teippaus kannattaa tehdä ensin, ja vasta sitten maalata, mutta me kokeilimme jo maalata siinä vaiheessa kun teipit loppui, nähdäksemme millaista kuviota sieltä sitten paljastuu.


5. Irroita teipit


Teipit kannattaa irroittaa n. 15-13 minuutin kuluttua maalauksesta, jotta maali on jo jonkin verran kuivunut, muttei kuitenaan lähde repeilemään teipin mukaan.
6. Valmis

Mitäs tykkäätte? :)
2 kommenttia: