keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ainutlaatuiset Kuuskajaskari-verhot

Löysin Ideaparkin Marimekon alennuspalakankaista kaksi palaa Kuuskajaskari-pellavakangasta, joista tein verhot mökille. Koska kuosilla on värikäs historia, ajattelin avata sitä hieman. Törmäsin kuosiin ensikertaa noin vuosi sitten Ylen ajankohtaisessa kakkosessa, jossa oli juttua siitä, että kuosia epäillään plagiaatiksi. Plagiaatti tai ei, ihastuin kuosiin siltä silmäykseltä. Oman mielipiteen voit muodostaa alla olevista kuvista.

Marimekko Kuuskajaskari, suunnittelija Aino-Maija Metsola
Kuva: Iltasanomat


Heljä Liukko-Sundströmin viljapeltoa esittävä keramiikkalaatta 1980-luvulta.
Kuva: Iltasanomat.

Itse en osaa sanoa, mahtaako kuosi olla plagioitu, mutta epäilystä ei ole siitä, että kuosi on yksi suosikeistani kautta aikojen. En tiedä mikä siinä on, mutta se on vain todella kaunis. Kontrasteineen, utuisineen väreineen ja kaikkinensa se on kuin minulle suunniteltu.

Huomasimpa muuten hassun jutun jälkeenpäin - minun kankaissani viivat menevät eri suuntaan ja eri kohdassa kuin oikeassa kuosissa! Taitaa olla virheellistä painosta, ja siksi olikin siellä alekopassa. Palakankaat olivat kilohinnoiteltu, ja kevyen materiaalinsa ansiosta nämä verhot tulivat maksamaan minulle arviolta 5-6 euroa (norm. 47€/metri). Väärä viivasuunta ei siis haittaa, ovatpahan sitäkin ainutlaatuisemmat! Ripustettuna nämä tullaan näkemään mökillämme, kun se valmistuu remontista.


Lankasuoraan leikkaaminen lankoja vetämällä
Iskeekö kuosi? Mitä mieltä olet Marimekon plagiointikohuista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti