tiistai 16. syyskuuta 2014

Yksi mökki, 30 neliötä, tuhat ideaa

Yksi tuhannesta käynnissä olevasta projektistani on mökkiremppa. Tai, projektistamme. Minä vastaan lähinnä esteettisistä ratkaisuista, niin pitkälle kuin se on mahdollista. Mökkimme on n. 30 neliöinen vanha hirsimökki. Se on rakennettu järven rantaan 40-luvulla alunperin savusaunaksi.

Remppa alkoi, kun mökistä oli tarkoitus tehdä talviasuttava, ja alimmat hirret piti vaihtaa. Noh, alimmat hirret on nyt vaihdettu, mutta työnsarkaa mökissä riittää vielä runsain mitoin ja työn määrä tuntuu kokoajan vain lisääntyvän. Heh, minä paraskin puhuja, kun en juuri raskaisiin fyysisiin "miesten hommiin" ole pystynyt osallistumaan. Yrittänyt olen kyllä, mutta räpiköinnin jälkeen todennut muutamasti että ehkä vanhanaikanen työnjako toimii paremmin tässä kohtaa.

Remonttia on nyt hiljakseen tehty tämä vuosi, mutta edistyminen on hidasta sillä jokainen kohta ja ratkaisu täytyy tarkastuttaa ja miettiä moneen kertaan, haluammehan kuitenkin nauttia mökistä vielä pitkään, ja kohdella talovanhusta arvokkaasti sen ansaitsemalla tavalla.

Tällä hetkellä mökki on lattiaton. Lattiasta löytyi kosteusvaurioita joten sekin pitää laittaa uusiksi. Pohjustus takalle on tehty, ja takka tilattu. Seuraavana edessä olisi maalailuhommat, jota olen niin kovasti odottanut! Olen ehtinyt tässä yli vuoden päivät (tai en edes muista kuinka kauan) miettimään mökin tulevaa sisustusmaailmaa, ja täytyy sanoa että ajatukset välillä lentelee laidasta laitaan. Yksi asia mikä on ollut alusta asti selvää, on että haluan valkoiset seinät ja katon, sillä mökki on melko matala ja valoa sisään pääsee pienenlaisesti, eli avaruutta pitäisi saada lisää. Talon historiaa kunnioittaen haluan myös saada näkyviin savusaunan luonteen. Älkää siis ihmetelkö seuraavissa fiiliskuvissa savusaunoja, tarkoitus ei ole savustaa mökkiä. Haluan vain lähinnä itseäni varten koota yhteen ideoita ja fiilistä mökin suhteen, jotta esimerkiksi maalivalintoja olisi helpompi tehdä. Tässä siis Pinterestistä poimittuja ideakuvia. Laitan kuvia mökin edistymisestä toisella kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti